در شرایطی هستیم که مشکلات و نابسامانیهای شدید اقتصادی در کشور سبب گردیده تعداد قابل توجهی از مردم شرایط مناسبی نداشته باشند.
نباید اجازه داد دشمن در جنگ اقتصادی پیروز میدان شود/ قسمت دوم
"شرایط، انتظارات، راهیابی و راهبردها"
الف: شرایط و انتظارات در خصوص وضعیت اقتصادی کشوردر شرایطی هستیم که مشکلات و نابسامانیهای شدید اقتصادی در کشور سبب گردیده تعداد قابل توجهی از مردم شرایط مناسبی نداشته باشند. در جامعه مردم دچار شوک شدند که؛ چرا وضعیت این چنین است؟!!. مسبب این نابسامانی ها در کشور کیست؟ قوه مجریه مگر بر اساس برنامه ششم توسعه اقدام نکرده است؟ مگر قرار نیست اداره کشور براساس استراتژی های تعیین شده اداره شود؟ آیا راهبردها و سیاست های کلی نظام در حوزه اقتصاد اجراشده است؟ اگر اجراشده چرا این مشکلات بوجود آمده است؟ اگر اجرا نشده چرا اجرا نشده است؟ اگر اجرا نشده مجلس و قوه قضائیه و رهبری در این رابطه چه وظایفی دارند؟. چرا مردم بایدتاوان این نابسامانی ها را بدهند؟ اگر راهبردها صحیح نبوده متولیان امر پاسخگو و از سمت های مربوطه کنار گذاشته و به مردم معرفی شوند. در حال حاضر توده مردم واقعا سر در گم هستند که از چه کسی باید مطالبه گری کنند. نخبگان و خبرگان جامعه می دانند که بر اساس قانون، مسئولیت به عهده شخص رئیس جمهور است. حقوقدانان و کارشناسان سیاسی و اقتصادی می دانند که مجلس در این رابطه نیز وظیفه ویژه دارد که حتی اگر رئیس جمهور کفایت لازم برای اداره امور را ندارد، اداره ی کشور را به نفر دوم دولت برابر قانون واگذار کند. توده مردم که قشر عظیم جامعه را تشکیل می دهند و عموما" چشم و امیدشان به تحقق آرمان ها و شعارهای انقلاب اسلامی میباشد. هرچند که تلاشهایی صورت پذیرفته لکن اینها سئوالاتی است که اجزای حاکمیت باید پاسخگوی مردم باشند.
ب: راهیابی راهبردی؛باتوجه به فضای حاکم بر جامعه و بازارهای بی ثبات، سکه، طلا، دلار ، ارز های خارجی، در کنار رشد نقدینگی که موجب تورم رکودی در کشور شده و در حالی که راهبرد دشمن برای مهار ایران در منطقه مشخص است، مسئولین اقتصادی در دولت راهبردهای لازم برای مقابله با دشمن را تعیین و تبیین ننموده اند و عموما با گفتار درمانی فرصت ها طلایی را پشت سر گذاشتند. با بررسی اسنادی و نظر خواهی از نخبگان و کارشناسانِ راهبردی مبتنی بر تجزیه و تحلیل و شناخت راهبردی، وضعیت و موقعیت کنونی و آینده کشور در سِپهر اقتصاد مقاومتی و در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و توجه به نظریه های کارشناسان حوزه اقتصادی بدون توجه به نگاههای سیاسی، بمنظور مهار و مقابله با جنگ اقتصادی و با بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای اجزای حاکمیت و مردم، تحول در شرایط موجود به سمت و سوی بهینه کردن اوضاع به نفع مردم و رفع نگرانی ها نیاز فوری جامعه میباشد که به عنوان یک فرآیند موقت مبتنی بر تجارب و نظریههای پیشرفته ی علم مدیریتِ منابع مادی و معنویِ کشور برای مقابله با چالشها و تهدیدات در بستر فرصتهای محیطی موجود در حد مهار، موثر بر عوامل محیطی و تاثیر جدی در بهبود کارکرد عوامل محیطساز و ارتقاء شاخصهای حوزه اقتصادی بر اساس معیارهای ملموس از نگاه و منظر جامعه و حاکمیت مورد انتظار است که راهبردهای مهار و مقابله با جنگ اقتصادی را مشخص و با برنامه های مناسب و تاکتیک های لازم شرایط به نفع مردم تغییر داده شود.
پ: راهبردهای پیشنهادی برای مهار و مقابله با جنگ اقتصادی 1. تعیین تکلیف سریع کشتی های تجاری حامل کالاهای اساسی مورد نیاز مردم که به سبب مناقشه بین اعضای دولت در بنادر لنگر انداخته اند.2. همکاری مجلس با دولت برای تقویت امنیت سرمایه گذاری و رفع موانع حقوقی و قانونی که برای سرمایهگذاران مانع ایجاد کرده.3. بر طرف کردن موانع موجود برای فعالان اقتصادی در عرصههای مختلف توسط وزیر جدید صمت.4. نظارت بر فعالیت های اقتصادی در راستای برون رفت از شرایط موجود همراه با اشراف اطلاعاتی.5. استقلال بانک مرکزی برای سیاست هدف گذاری و کنترل تورم .6. مبارزه جدی با مفسدین اقتصادی و محتکران.7. شناسایی نفوذی های فعال در حوزه اقتصاد و محتکران و مصادره اموال و محکوم به اشد مجازات.8. فراهم نمودن فرصت های لازم برای انعقاد قرارداد تجاری با کشورهای منطقه و خاصه همسایگان توسط وزیر امور خارجه.9. تعیین تکلیف قرارداد ایران و چین.10. واگذاری مسئولیتهای اقتصادی به نیروهای متخصص اقتصادی در کشور بدون توجه به گرایشات سیاسی.11. تقویت صادرات غیرنفتی به عنوان یک منبع ارزی.12. جلوگیری از فرار مالیاتی سرمایه داران.13. تک نرخی کردن ارز برای جلوگیری از رانت خواری مفسدین اقتصادی.14. ایجاد بازار و فضای رقابتی برای مشارکت بیشتر بخش خصوصی. 15. نظارت و جلوگیری از سوء استفاده های مالی و اقتصادی در بخش های مختلف.16. توجه به توانمندی های داخلی و امید نداشتن به وعده های برجامی اعضای 1+4.17. توجه به نیروهای انقلابی و مدیران جهادی در بدنه دولت و واگذاری پست های کلیدی به آنان.18. اعمال مدیریت در اقتصاد توسط دولت و پرهیز از تصدی گری.19. حمایت از بخشهای خصوصی و حمایت از روابط اقتصادی و تجاری و تعدیل تنش ها همراه با نظارت راهبردی. 20. فراهم نمودن شرایط لازم برای سرمایه گذاری هموطنان مقیم خارج از کشور.21. قیمتگذاری کالاها های اساسی و تدابیر لازم اقتصادی در حوزههای بانکی.22. متناسب سازی افزایش دستمزدها و حقوق کارمندان به نسبت تورم.23. ارتقا روحیه جهادی و بسیجی برای مهار و مقابله با جنگ اقتصادی در بین اجزای حاکمیت و مردم.24. بررسی اقدامات فرمانده اتاق جنگ اقتصادی که تاکنون چه اقداماتی انجام داده اند که دشمن تا این حد پیشروی داشته است؟25. بررسی عملکرد سران سه قوه در خصوص اقدامات شورای عالی هماهنگی اقتصادی که چه برنامه های یداشته اند که شرایط اینگونه رقم خورده است؟ 26. بررسی پیامدهای آزادسازی سهام عدالت و تاثیر آن بر شرایط موجود.27. گفتمان سازی برای حمایت از تولید ملی، توسعه و تعمیق فرهنگ خودباوری، خوداتکایی و خلاقیت در ابعاد اقتصادی.28. استفاده بهینه از ظرفیتهای مردمی برای کنترل و مهار شرایط موجود. 1399.07.12 سیروس سجادیان/ کارشناس ارشد دفاعی_امنیتی
لینک قسمت اول: http://s-sajadian.ir/خبرها/fa-IR/8936