در دهم ذی الحجه با قربانی کردن در راه خدا و کمک به نیازمندان عید قربان را با همه مسلمانان برگزار کنیم.
عید قربان، فرصتی نیکو برای جهاد و مبارزه با نفس است.
عید قربان همانطور که از نامش پیداست باید علایق و عزیزان خود را فدا کنیم تا دین خدا و عدل الهی برپا گردد.عید قربان و قربانی کردن برای خدا همانگونه که جنبه توحیدی و عبادی دارد جنبه سیاسی و اجتماعی نیز دارد. عید قربان ، عید اخلاص و بندگی مسلمانان جهان میباشد، در دهم ذی الحجه با قربانی کردن در راه خدا و کمک به نیازمندان عید قربان را با همه مسلمانان برگزار کنیم.
امسال میتوان عید قربان را شایسته تر از سالهای گذشته برگزار کرد.
قربانی وسیله نزدیک شدن به خداست و عید قربان روز تقرّب به پروردگار است. حال که شرایط جهان و خاصه مردمان کشورمان در معرض خطر آلوده شدن به ویروس کرونا هستند و تعدادی از هموطنان جان خود را از دست داده اند، عده ی زیادی هستند که به لحاظ وضعیت اقتصادی تحت فشار زندگی میباشند چه خوب که قربانی های خود را صرف امور خیریه برای نیازمندان کنیم. قربانی کردن در عید قربان به ما می آموزد که برای رسیدن به کمال انسانیت به نفس خود فرصت بروز و ظهور خلاف انسانیت ندهیم و باید بدانیم این خداوند نیست که قربانی می خواهد، عاشقان هستند که به شدت به آن نیازمند هستند، خداوند به ما نشان میدهد که می توان با قربانی کردن در زمره بندگان پاک او قرار بگیریم از این روست که بندگی در برابر خداوند کریم محبت و محبوب شدن را به همراه دارد.
عید قربان، عید سربلند بیرون آمدن از امتحان عبودیت است.
در دهم ذی الحجه که مناسک حج رو به پایان میباشد حجاج خانه خدا با چهره های شاد در صحرای منا بسوی قربانگاه آمده و دعای قربانی را زمزمه می کنند: « وَجَّهْتُ وَجْهِیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ حَنِیفاً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکِینَ » روی گردانیدم به طرف کسى که آفریدۀ آسمان ها و زمین است، خداپرست و مسلمان و از مشرکان نیستم » (سوره انعام، آیه 79) و « إِنَّ صَلاتِی وَ نُسُکِی وَ مَحْیایَ وَ مَماتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ لا شَرِیکَ لَهُ وَ بِذلِکَ أُمِرْتُ وَ أَنَا مِنَ الْمُسْلِمِینَ » « به راستى نمازم و عبادتم و زندگى و مرگم براى خداست که پروردگار عالمیان است، شریکی نیست براى او و به این دستور داده شده ام و من از مسلمانان هستم » (سوره انعام، آیه 162-163) و در ادامه با خلوص نیت میگویند: « اللَّهُمَّ مِنکَ وَ لَکَ بِسْمِ اللَّهِ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ » خدایا! از تو و براى توست، به نام خدا، و خدا بزرگ است. 1399.05.10 دهم ذی الحجه 1441