جمعه 2 آذر 1403
13 : 43
22 / 11 / 2024
امنیت اجتماعی  >  گفت و گوی خواندنی سردار سجادیان با اعتماد
دوشنبه 18 آذر 1392 36 : 14 تعداد بازدید ها : 2651 کد خبر : 3253
به اشتراک گذاری
سختگیری به مجرمان/
0

گفت و گوی خواندنی سردار سجادیان با اعتماد

امنيتي و پليسي كردن فضاي جامعه مطلوب ما نيست

استان فارس در دو، سه سال اخير شاهد اجراي مجازات هاي سنگين براي مجرمان بوده است.

به همين دليل بايد بررسي كرد كه چرا فارس با اين قبيل جرايم مواجه است. سردار سيروس سجاديان، فرمانده انتظامي استان فارس در قسمتي ديگر از صحبت هاي خود با اشاره به اينكه بيشترين جرايم در اين استان در كلانشهر شيراز اتفاق مي افتد، گفت: سرقت هاي خرد مانند سرقت هاي داخل خودرو بسيار در استان فارس رو به رشد است تا جايي كه باعث آزار رواني مردم شده است. فرمانده انتظامي فارس در رابطه با اينكه پليس فارس چه چشم اندازي براي خود شاهد است به «اعتماد» گفت: پليس در نظر دارد تا سال 1404 الگوساز، الهام بخش و شايسته در سطح منطقه و در تراز كشور هاي پيشرفته به لحاظ علم، آموزش، تكنولوژي، روش ها، پژوهش، تجهيزات و مهارت ها الگوي كشورهاي ديگر باشد. سردار سجاديان در رابطه با مجازات هاي سنگين كه در استان فارس در ملاعام به اجرا درآمده نيز گفت: اين امر موجب شده كه شاهد به مجازات رسيدن مجرمان جرايم خاص در كمترين بازه زماني باشيم، به طوري كه اجراي احكام محكم براي سارقان مسلح، قاچاقچيان مواد مخدر و آدم ربايان حاصل اين هماهنگي است.

استان فارس از جمله پهناور ترين و پر جمعيت ترين استان هاي كشور با 30 شهرستان است، وقوع جرايم نيز تابع شرايط خاص محيطي و جمعيتي است و در حال حاضر شهرستان و كلانشهر شيراز بيشترين جرايم استان فارس را به خود اختصاص داده است.

يكي ديگر از دغدغه هاي پليس فارس فعاليت شبكه هاي ورود توزيع، ترانزيت و مصرف مواد مخدر است كه از مطالبات جدي مردم به شمار مي رود.

برخورد با مرتكبان جرايم خشن مثل سرقت مسلحانه، قتل، گروگانگيري، تجاوز به عنف و مجازات به موقع مجرمان شاهد كاهش جرايم خشن و امنيتي در سال 91 بوده ايم كه موجب امن تر شدن جامعه شده است.

مهم ترين اولويت پليس در مبارزه با جرايم در استان فارس كدام است و تحليل شما از وضعيت جرايم در آن استان چيست؟

شناخت اولويت هاي پليس فارس در برخورد با جرايم تابع چند اصل و متغير شامل نوع، ميزان، جغرافياي جرم و بر اساس اطلاعات استخراج شده در حوزه افكارسنجي كه از مردم به دست آمده، است. مهم ترين اولويت هاي سال 92 تامين نظم و امنيت انتخابات براي حضور پرشور و حماسي مردم در پاي صندوق هاي راي بود كه در اين رابطه شرايط رصد شده و پيش بيني هاي لازم با تسلط و اشراف اطلاعاتي و ايجاد آمادگي عملياتي به عمل آمد.

درحوزه مبارزه با جرايم فضاي سايبري چطور؟

درباره وقوع و ارتكاب جرم هاي جديدي كه در فضايي سايبري به وقوع مي پيوندد و قربانيان با پاي خود در اين دامگاه پا مي زنند بايد كاربران با هوشياري بيشتري وارد اين فضا شوند.

بعد از كاربران، پليس چه نقشي را در اين مقوله دارد؟

پليس فتاي فارس امروز مجهز به تجهيزات فني و با بهره گيري از تخصص متخصصان خود اقدامات شايسته يي در شناسايي و برخورد با مجرمان كرده به طوري كه با تشكيل تعداد 309 پرونده اتهامي در سال 91و 128 پرونده اتهامي در سال 90 و آمار مقايسه يي سال 91 نسبت به 90 كه 181 پرونده افزايش يافته (141 در صدافزايش وقوع) داشته است.

از موضوعات مهم ديگر كه در دستور كار اين فرماندهي است پرداختن و مقابله با جنگ نرم است. جنگ نرم يك واقعيت جدي است كه بايد مورد توجه همه آحاد جامعه، مسوولان مراكز علمي، دانشگاهي، حوزه هاي علميه و خانواده ها قرار بگيرد. دشمنان در اين رابطه از هيچ ابزاري براي كاهش احساس امنيت و متزلزل شدن افكار عمومي و هنجارشكني فروگذار نيستند.

برخورد با مرتكبان جرايم خشن مثل سرقت مسلحانه، قتل، گروگانگيري، تجاوز به عنف و مجازات به موقع مجرمان شاهد كاهش جرايم خشن و امنيتي در سال 91 بوده ايم كه موجب امن تر شدن جامعه شده است.

درباره جرايم جنايي چطور؟

با توجه به پيچيده تر شدن جنايت ها با استفاده از تكنولوژي و تقويت نيروي انساني كارآمد با لطف خداوند توانسته ايم بيش از 95 درصد از جرايم خشن را كشف و با مجرمان برخورد قاطع صورت دهيم و مردم شاهد مجازات مجرمان باشند كه اين روند نيز در سال 92 با جديت در دستور كار است. يكي ديگر از دغدغه هاي پليس فارس فعاليت شبكه هاي ورود توزيع، ترانزيت و مصرف مواد مخدر است كه از مطالبات جدي مردم به شمار مي رود.

پليس مبارزه با موادمخدر فارس با كشف 28 تن انواع موادمخدر و انهدام 89 باند در سال گذشته و چهار تن و 323 كيلوگرم انواع موادمخدر و انهدام 12باند در سال جاري فعاليت خوبي داشته است.

وضعيت جرايم خرد در استان فارس نيز مانند جرايم جنايي تحت كنترل است؟ آيا كاهش چشمگيري را شاهد بوده؟

خير اتفاقا يكي از موضوعاتي كه به نظر مي رسد رو به رشد است جرايم خرد از قبيل سرقت لوازم درون خودرو و... است كه اين امر موجب آزار رواني مردم شده و در اين رابطه و با اقدامات اطلاعاتي تعدادي از مجرمان دستگير و اين وضعيت نيز رو به بهبود است. البته از عوامل امكان جرم هاي ديگر مثل شرايط اقتصادي و بيكاري نيز نبايد غافل شد.

پليس در استان فارس چه چشم اندازي براي آينده دارد به اين معنا كه لازم است كدام بخش هاي پليس تقويت و چه بخش هايي به نيرو يا چه امكاناتي به پليس افزوده شود؟

طبق سند چشم انداز نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران، پليس بايد تا سال 1404 الگوساز، الهام بخش و شايسته در سطح منطقه باشد و در تراز كشور هاي پيشرفته به لحاظ علم، آموزش، تكنولوژي، روش ها، پژوهش، تجهيزات و مهارت ها الگوو ديگر كشور ها به ايران اقتدا كنند. البته در پليس مكتبي و ولايت مدار عناصر معنوي بر مادي آن فزوني مي يابد.

فرماندهي انتظامي استان فارس در برنامه هاي اساسي خود حركت در مسير سند چشم انداز ناجا را يك اصل قرار داده و در اين راستا به دنبال افزايش احساس امنيت عمومي، آموزش شهروندان در مقابله با جرم، خويش انضباطي، پيشگيري اجتماعي از وقوع جرم هستيم.

با توجه به اينكه اصلي ترين سرمايه هر سازمان منابع انساني آن است كه در اين رابطه استاندارد سازي و تعالي رفتار پليسي در حوزه تخصصي و بصيرت افزايي و افزايش حافظان و قاريان در ميان كاركنان و خانواده هاي آنها به عنوان شاخص هاي ايماني، آموزش هاي پيشرفته متناسب با آسيب هاي موجود و در پيش رو و در اين رابطه تجهيز پليس به فناوري روز به طوري كه قادر به پاسخگويي مشكلات و خواسته ها و انتظارات مردم در مقابله با جرايم خصوصا جرايم نوين باشد.

البته در اين مورد با كار علمي و كارشناسي خلاها را شناسايي و با بررسي راه حل ها سرعت و ارتقاي سطح كمي و كيفي و استاندارد سازي محيط هاي انتظامي را در دستور كار داريم.

تاكنون مجرماني كه سرقت هايي مرتكب شده اند در شيراز به مجازات هاي سنگين محكوم شده اند و مجازات آنها در ملاعام به اجرا درآمده است. آيا وضعيت سرقت ها در استان فارس نيازمند توجه بيشتر مسوولان تصميم گير كشور است؟يعني مجلس قوه قضاييه و دولت بايد با نگاه ديگري كمك كنند تا سرقت در اين استان مهار شود؟

پاسخگويي به اين سوال در حوزه كار همكاران ما در دادگستري فارس است. چيزي كه به ما مربوط مي شود شناسايي، كشف جرم و دستگيري مجرماني است كه جهت سير مراحل قضايي تحويل مقامات قضايي مي شوند.

در حال حاضر همكاري و هماهنگي بين فرماندهي انتظامي استان فارس و دستگاه قضايي در سطح بسيار خوبي ارزيابي مي شود و اين امر موجب شده كه شاهد به مجازات رسيدن مجرمان جرايم خاص در كمترين بازده زماني باشيم به طوري كه اجراي احكام محكم براي سارقان مسلح، قاچاقچيان مواد مخدر و آدم ربايان حاصل اين هماهنگي است.

سرعت عمل، دقت و اشراف اطلاعاتي، انتظامي و عملياتي، هوشياري كارآگاهان و متخصصان در كشف به موقع جرم، دستگيري مجرمان و رسيدگي قاطع مقام محترم قضايي در به مجازات رسيدن مجرمان نويد كسب توفيقات ارزشمندي را در حوزه انتظامي- قضايي مي دهد.

امنيتي و پليسي كردن فضاي جامعه مطلوب ما نيست، تامين امنيت كاري ويژه و بسيار مهم و پيچيده است كه ماموريت ناجا محسوب مي شود.

همدلي و يكپارچگي در بين دستگاه هاي امنيتي، قضايي، انتظامي، سياسي و مردم در استان فارس ما را در رسيدن به شاخص هاي مطلوب امنيتي در استان ياري مي كند. امنيت صرفا با حضور پليس حاصل نمي شود و امنيت موضوعي فراسازماني و مربوط به يك يا دو دستگاه نيست بلكه مشاركت همگان را طلب مي كند.

استان فارس بيشتر درگير چه سرقت هايي است و بايد با چه نوع سارقاني دست و پنجه نرم كند؟

شرايط و ويژگي جغرافياي طبيعي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي استان فارس خصوصا كلانشهر شيراز موجب مهاجرت هاي بي رويه و گسترش شهر ها در سطح استان و همچنين افزايش جمعيت سبب شده كه جاذبه هاي موجود هدف و فرصتي را براي كساني كه داراي فكر پليد و مجرمانه يي باشند، فراهم آورد.

با توجه به اشراف اطلاعاتي پليس نسبت به جرايم خشن و در پاره يي از موارد اقدامات پيش دستانه و دستگيري مجرمان حرفه يي ديده شده كه گرايش به ارتكاب جرايم خرد بيش از پيش است كه جهت رفع اين مشكل تدابيري انديشه شده است كه ان شاءالله اين وضعيت نيز سامان خواهد يافت. البته با دستگيري چندين نفر از سارقان حرفه يي كه بعضا اقدام به سرقت لوازم و اشياي داخل خودرو و خودرو كرده اند انتظار است شرايط بهبود يابد.

بيشترين جرايم در كدام قسمت از استان پهناور فارس رخ مي دهد؟

استان فارس از جمله پهناور ترين و پر جمعيت ترين استان كشور با 30 شهرستان است، وقوع جرايم نيز تابع شرايط خاص محيطي و جمعيتي است و در حال حاضر شهرستان و كلانشهر شيراز بيشترين جرايم استان فارس را به خود اختصاص داده است.

آيا تا به حال تحقيق يا بررسي ميداني با كمك دانشگاهيان انجام داده ايد تا به انگيزه شناسي و بررسي زمينه هاي وقوع جرم در استان فارس دسترسي پيدا و بتوانيد مبارزه با جرم را با اين روش تسريع كنيد؟

چند سالي است كه ناجا به سمت پليس دانش بنيان حركت كرده است و در اين راستا با ترسيم منظومه تحقيقاتي- مطالعاتي و راه اندازي بيش از 60 دفتر تحقيقاتي- كاربردي به كالبدشكافي و بررسي و شناخت مولفه هاي تاثيرگذار و تاثيرپذير و ارتباط آنها در حوزه هاي جغرافياي طبيعي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، سياسي، اداري و... را كرده است كه فرماندهي انتظامي استان فارس نيز با استفاده از مراجع علمي، مراكز دانشگاهي، پژوهشكده ها، حوزه علميه و همكاري محققان و انديشمندان و متخصصان با انجام تحقيق و مطالعات علمي- كاربردي به قصد توسعه و به روزرساني و به روز نگهداري سازمان بنيان هاي علمي خود را محكم مي كنند.

فرماندهي انتظامي استان فارس ماموريت دارد تا با اهداف توسعه ادبيات مفهومي و نظري در محيط هاي علم و دانش كاربردي نظم وامنيت داخلي، آسيب شناسي حركت علمي در محيط ساختار انتظامي كشور، دستيابي به ارائه الگوهاي مناسب علمي و دانشي در محيط هاي مشابه و همچنين فرصت و تهديد شناسي دانشي و فرصت و تهديد شناسي محيط علم و دانش ملي و راهبرد شناسي در تحقق و پشتيباني سازمان ياد گيرنده انتظامي اقدام كند.

در اين رابطه مبادرت به برگزاري 2 همايش ملي با عناوين (دانش و امنيت) و نظم و امنيت (فارس شناسي انتظامي) و تاليف و ترجمه و انجام طرح هاي تحقيقاتي با عناوين مختلف مربوط به جرايم و تشكيل اتاق فكر انتظامي كرده ايم.

اين همكاري پليس با متخصصان و چهره هاي دانشگاهي تا چه حد به اجرا در آمده است؟

در حال حاضر افتخار همكاري با بيش از 120 نفر از اساتيد محترم حوزه و دانشگاه، پژوهشگران و محققان و انديشمندان و صاحبنظران در رشته و تخصص هاي مختلف داريم.

انتشار فصلنامه علمي- تخصصي دانش انتظامي فارس كه تاكنون چهار شماره آن منتشر شده است از ديگر دستاورد هاي علمي اين فرماندهي است كه نويسندگان مقاله به واكاوي و ارائه راهكارهاي علمي در بهبود كمي و كيفي اقدامات پليسي و مسائل انتظامي و جرايم مربوط مي پردازند. دفتر تحقيقات و مطالعات كاربردي فرماندهي انتظامي استان فارس در سطح كشور از دفاتر فعال و پرارتباط با مراكز علمي است.

انتظارات از نمايندگان مجلس به ويژه نمايندگان فارس در خانه ملت چيست؟

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از جايگاه و شان ويژه يي در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران برخوردار هستند. مسووليت اصلي نمايندگان محترم در مجلس شوراي اسلامي، قانونگذاري و نظارت و پاسداري از حريم اسلام و نگهباني از دستاورد هاي انقلاب اسلامي ملت و مباني جمهوري اسلامي ايران است. انتظار نخست ما از اين بزرگان توجه به شرايط حساس سياسي و اقتصادي كشور است تا در ايجاد حماسه سياسي و حماسه اقتصادي با تصويب قانون و لوايح، شاهد بهبود شرايط معيشت، كسب و كار، رفع بيكاري، توسعه صنعت، حمايت از توليدات صنعتي و كشاورزي استان و حفظ قله بودن استان در همه ابعاد باشيم. در صورتي كه موضوع ايجاد شغل در استان حل شود: در حفظ نظم و امنيت استان نيز تاثيرگذار است.

خواسته هاي يك فرمانده پليس از مردم توصيه هاي انتظامي

احترام و كرامت به مردم در عين قاطعيت در رفتار پليسي مورد تاكيد ما است و بايد رعايت شود. اخلاق، ادب، كمال، احترام به ديگران و انتقاد پذيري براي ارتقاي سطح كمي و كيفي و كاهش اشكالات خودمان بسيار موثر است. به كساني كه در فكر خود خداي ناكرده انديشه هاي مجرمانه دارند، توصيه مي كنم به اصلاح فكر خود بپردازند. در غير اين صورت با پليسي مواجهند كه امروز به تجهيزات مدرن و روزآمد و از متخصصان حرفه يي و آموزش ديده يي برخوردار هستند فرار از مجازات ممكن نيست و به فكر آسيب هايي كه آنها به خانواده و جامعه تحميل مي كنند، باشند كه در پاره يي از مواقع غيرقابل جبران است. كسب درآمد حلال و مشروع ضامن صحت و سلامت زندگي و عاقبت بخيري است و ديده نشده كه كسي از راه فعل حرام به آسايش و آرامش برسد. بلندپروازي، تجمل گرايي، رفاه طلبي اينها آفت دين هستند، ايمان وزندگي است كه بايد به آنها توجه جدي شود.

پليس را دلسوز و مشاور و در كنار خود بدانيد

در حال حاضر مراكز مشاوره انتظامي در كلانتري ها و معاونت اجتماعي اين فرماندهي فعال است كه براي كليه عزيزان هم استاني قابل دسترسي است و در حال حاضر بخش قابل توجهي از موضوعات و مشكلات به وجود آمده براي افراد در مرحله مشاوره، ترميم و به مرحله تشكيل پرونده قضايي نمي رسد كه در اين راستا از متخصصان و مشاوران دانشگاهي و حوزوي نيز استفاده مي كنيم. پيشگيري اجتماعي مقدم بر پيشگيري انتظامي است و در اين رابطه با استفاده از اختيارات، ظرفيت و هم افزايي دستگاه هاي انتظامي، قضايي، فرهنگي، علمي، آموزشي و اجتماعي در تلاش هستيم كه شرايط را به سمت پيشگيري اجتماعي ببريم.

ارسال نظر
نام
آدرس ایمیل
دیدگاه :