الف: ترور و عوامل ترورالف/1 – زمان ترور غروب روز چهارشنبه ۴ آبان 1401 فردی مسلح به اسلحه کلاش و همراه داشتن شش خشاب 30 تیری، از درب ورودی باب الرضا (درب جنوبی) که شلوغ ترین محل تردد برای زوار و بازاریان خیابان حضرتی می باشد با ممانعت از بازرسی بدنی به سمت بازرسین تیراندازی و وارد صحن شاهچراغ (ع) میشود و بطور هدفمند تعداد 15 نفر از زائرین و خادمین حرم را به طرز بسیار فجیحی شهید و قریب به 20 نفر را مجروح می کند. فرد تروریست در داخل حرم توسط نیروهای انتظامی - امنیتی مورد هدف واقع و مجروح، به بیمارستان منتقل و امنیت محل ترور را تامین می کنند. الف/2- عوامل ترور قرائن نشان میدهد که بین آشوبگران، تکفیری ها و تجزیه طلبان یک ارتباط ویژه با هدفی مشترک و بارویکردی متفاوت وجود دارد، زیرا با توجه به نحوه تهاجم و عملیات مهاجم در این ترور، شیوه و تاکتیک تیم ترور، به عملیات های تروریستی در مجلس شورای اسلامی و حرم حضرت امام خمینی شبیه بوده و به گروه های وهابی، سلفی و تکفیری که در کشور و مناطق پیرامونی بدنبال قدرت نمایی و تجزیه طلبی هستند شباهت زیادی دارد. از طرفی نیز با اعلام این که داعش در پیامی اعلام کرده سربازان خلافت در راستای گرفتن انتقام مظلومینی (اغتشاشگران) که اخیرا توسط رافضیها (سپاه و ناجا) در اعتراضاتِ (مهسا امینی) کشته شدند و از رافضیها انتقام گرفته و حمایت از قیام علیه حکومت را ادامه میدهند، احتمالا" این پیام برای فریب افکار عمومی باشد و میتواند قرینه ای باشد که به احتمال قوی عناصر تکفیری داخل، تشکیل دهنده تیم ترور باشد. ب: تعارض در راهبرد خلافت گروه تکفیری اعلام پیام داعش با توجه به اینکه بی حجابی بر خلاف اعتقاد تکفیری ها می باشد و آنان به حکم اولیه حجاب معتقدند، صدور چنین بیانیه ای وارد شدن فاز دموکراسی را نشان میدهد که در این زمینه نیز داعش اعتقادی به دموکراسی ندارد، لذا در صورت صحت پیام داعش که بعید میباشد، بررسی فاز جدید برای نحوه حکومت داعش بسیار قابل تامل و تحمل می باشد، زیرا پرواضح است که داعش، افرادی از مذاهب اسلامی اهل سنت که مدعی هستند براساس آیات و روایات فقهی، بخش قابل توجهی از مذاهب مسلمان، کافر بوده و جهاد با این افراد واجب می باشد و تفکر و مذهب آنان با محوریت عربستان سعودی، تفکر دیوبندی با محوریت شبه قاره هند و تفکرات سلفیه با محوریت شمال آفریقاست، لذا از گروه های تکفیری با دیدگاه های تند و افراطی بعید است که عملیات ترور برای انتقام از حکومت و در راستای حمایت از اعتراضات اخیر در کشور باشد. پ: ملاحظات اساسی و ملزومات تیم ترورپ/1: ملاحظات اساسی - بر اساس راهبرد داعش برای نیل به اهداف خود که تثبیت و توسعه قلمرو را تا سیطره جهانی از طریق برپایی خلافت می داند، برای عملیاتی کردن این راهبرد، جهان را به سه حلقه جغرافیایی تقسیم کرده و در حلقه اول که شامل عراق و شامات می باشد با روش جنگ سنتی به میدان می آید که تقریبا در آن کشورها با شکست مواجه شده. در حلقه دوم که شامل کشورهای شمال آفریقا، ایران و افغانستان می باشد اولویت را ترور فردی و گروهی و سپس جنگهای چریکی دانسته و در حلقه سوم که شامل شرق آسیا، اروپا و آمریکاست معمولا ترور و عملیات های انفجاری می باشد. بنابراین، گروه تکفیری داعش با توجه به موارد مذکورعلاوه براینکه در راستای تأمین منافع استثمارگران (آمریکا، رژیم صهیونیستی و انگلیس) قدم بر میدارد، جبهه دشمنان اسلام را تقویت با این عملیات که منتسب به گروه خود میداند به تخریب چهره اسلام و اسلام هراسی در سطح دنیا دامن می زند.
- معمولا ترورها در سطح تاکتیک و عملیات با هم متفاوت هستند، بدین شکل که در خصوص ترور انفرادی و یا گروهی ضمن مسلح کردن یک یا چند نفر به سلاح انتحاری عملیات انجام و تروریست در محل نیز توسط نیروهای مقابله کننده کشته و یا بصورت انتحاری خود را به هلاکت میرساند. ترورها در اماکن حفاظت شده با سطوح مختلفِ حفاظتی نیز متفاوت می باشد، مثلا برای اماکن و خودروهای نظامی از تیم و یا خودروهای انتحاری استفاده میشود و در سایر اماکن به تناسب نوع حفاظت فیزیکی آن عملیات انجام می دهند که در عملیات تروریستی در حرم شاهچراغ از تاکتیک ترور فردی و گروهی استفاده، لکن فرد مهاجم که بدون جلیقه انتحاری مبادرت به عملیات می نماید نشانه ی استفاده از افراد جوان و با سطح آموزش بسیار پایین، احساسی و احتمالا از افراد تکفیری میتدی در داخل باشد.
پ/2: ملزومات و امکانات تیم ترور برای اینگونه عملیات های تروریستی در عادی ترین شرایط؛ نشان و شناسایی محل، امکانات و تجهیزات مورد نیاز، وضعیت حفاظت محل، ملزوات کنترلی محل توسط تیم ترور با اقداماتی از قبیل بررسی منطقه عملیات، نقاط مورد هدف، نحوه ورود و نوع سلاح مورد استفاده، در پوشش های مختلف مورد توجه قرار می گیرد. چنانچه موارد اعلام شده را در این عملیات مورد توجه قرار دهیم، یقینا" احدی از اعضای تیم ترور قبل از آغاز عملیات ترور، محل و امکانات موجود را بررسی نموده و اعضای پشتیبان تیم نیز در محل حضور دارند، لذا می توان گفت که اعضای تیم ترور بیشتر از یک نفر می باشد. ت: نتیجه گیریبا غافلگیری و غفلت راهبردی، این عملیات در شرایطی انجام می شود که نیروهای انتظامی - امنیتی توانشان درگیر اعتراضات خیابانیِ بوده و با توجه به ماهیت معترضین که جوانان و در محل های آلوده و تردد زنان و افراد معلوم الحال می باشد، لذا نسبت به امنیت حرم شاهچراغ توجه کمتری شده است. حسب اطلاعات، شواهد، قرائن، اتفاقات اخیر در سیستان و بلوچستان و تجربه امنیتی؛ عاملان این جنایتِ ضد انسانی و ضد دینی از گروه های وهابی، سلفی و تکفیری ایرانی و شاید غیرایرانی می باشند که معنا و مفهوم آن این است که گروه های تکفیری برای ابراز وجود، از شرایط موجود در شیراز سوء استفاده نموده و بدلیل ضعف در حفاظت فیزیکی محل ترور، این عملیات جنایتکارانه را طراحی و اجرا کرده اند. کنش ها و واکنش های این عملیات در سطح جامعه پیام هایی است توام با ابراز همدری و وعده ی شناسایی و برخورد با عوامل ترور و بیشتر فعال شدن سازمانهای امنیتی - انتظامی و همچنین اظهار نظرهای عمومی که معمولا از قشر خاکستریِ نزدیک به جبهه انقلاب با بیان ضعف در پیشگیری، شناسایی و مجازات عوامل ترور که عملیات ترور منجر به کاهش احساس امنیت میگردد و اظهارات گروههای لیبرال دموکراسی براندازی که عملیات را منتسب به عوامل حاکمیت می دانند، ضمن اینکه این امر غیر منطقی، غیر انسانی و مغرضانه برای انحراف افکار عمومی از خیانت ها و جنایت های دشمنان اسلام و انقلاب بر علیه ملت ایران میباشد.1401.08.07 - سجادیان
|