سال 2004 در سفری به انگلستان، ماجرای پیره زنی که درخواست مساعدت از پلیس مالیاتی را داشت جویا شدم که چرا به خواسته او توجه نمی شود، مترجم همراهم گفت، در اینجا ضرب المثلی است که می گویند؛ "*نسبت به خودم و ... هر درخواستی داشته باش اما برخلاف قانون هرگز!!*".
*هتک حیثیت افرادی که به حکم قانون دستگیر می شوند مغایر قانون و حفظ کرامت انسانی است.*
براساس اصل سی و نهم قانون اساسی مبنی بر *منع هتک حیثیت افرادی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شدهاند* و بنا بر دستور رئیس قوه قضائیه در ماده 9 دستورالعمل *حفظ کرامت انسانی* مراجع قضایی مکلفاند از هرگونه رفتار تحقیرآمیز، اذیت و آزار جسمی یا روحی و روانی یا بی حرمتی، رفتار غیرقانونی یا سلیقهای مانند تراشیدن سر و .... اجتناب کنند. همانطور که رییس قوه قضاییه در خصوص ماجرای *اوباش گردانی* اخیر گفته است *تعرض به متهم ولو اوباش قطعا مجاز نیست*، از آنجایی که این اقدام تعدی از قانون و نقض حقوق شهروندی است شایسته اینکه اقدام مقتضی معمول و از تکرار چنین مواردی خودداری شود.
*با کسانی که عالما" و عامدا" سبب ایجاد ناامنی در کشور می شوند برابر قانون قاطعانه برخورد شود.*
هستند عده ای که خود را *روشنفکر، کارشناس عملیات روانی، دلواپس امنیت اجتماعی* و ... می دانند و نظریه هایی را در خصوص پیشگیری از جرم اعلام می کنند که نظریه های آنان در قانون اساسی، حقوقی شهروندی و دستورالعمل حفظ کرامت انسانی جایگاهی ندارد. در جمهوری اسلامی با وجود قانون اساسی و *قوانین برگرفته از شرع مقدس اسلام* و قوه قضاییه ای که رئیس آن از افراد *صادق، پاک، انقلابی و دلسوز مردم* توام با تدبیر و تدبر و منتخبِ *رهبر معظم انقلاب اسلامی* که ایشان هم تمام مردم ایران را *همانند فرزندان خود* میداند و هم چنین *قضات شریف و ضابطینی* که برای برقراری امنیت از جان خود مایه می گذارند و تاکنون *شهدای پرشماری* تقدیم نموده اند، شایسته است اقداماتی که توسط اجزای حاکمیت صورت می پذیرد *سبب استحکام درونی نظام* گردد. برخلاف قانون کارکردن و منتقدین و دلسوزان نظام را مورد *خطاب و عتاب* قرار دادن زیبنده *هیچ سربازی* در نظام اسلامی نیست. *1399.07.22*