پنج شنبه 1 آذر 1403
13 : 27
21 / 11 / 2024
اقتصادی  >  علت گرانی گوشت، ارزانی است
سه شنبه 7 اسفند 1397 48 : 11 تعداد بازدید ها : 5458 کد خبر : 8799
به اشتراک گذاری
رسایی
0

علت گرانی گوشت، ارزانی است

عدم پاسخگویی منطقی و تناقض گویی عجیب حسن روحانی در تشریح علت گرانی های افسار گسیخته کالاهای اساسی و مواد غذایی

در ٩دي شماره ٣٥٠ مي خوانيد:علت گراني، ارزاني است!

🔸یکی دو ماهی می‌شود که انواع گوشت در مسابقه افزایش قیمتها، گوی سبقت را از رقبا دزدیده و از بسیاری کالاها و محصولات دیگر پیشی گرفته است. گوشت قرمز بالای 100 هزار تومانی و گوشت مرغ 14 هزار تومانی رکوردهایی بودند که تا‌کنون سابقه نداشت، اما این روزها به واقعیت تبدیل شده است و گوشت را به کالایی لوکس و دست ‌نیافتنی برای اقشار ضعیف و متوسط اقتصادی تبدیل کرده است.

🔸اتفاقی که موجب تشکیل صفهای طولانی دریافت گوشت وارداتی در ایام دهه فجر شد. صفهایی که انتشار تصاویرش در رسانه های دنیا موجب تحقیر ملت ایران گردید.

🔸دلایل مختلفی برای این اتفاق ذکر می‌شود.اما در آخرین مورد، حسن روحانی در اظهار نظر عجیبی که بیشتر به طنز شبیه بود، دلیل گرانی گوشت را ارزانی آن نسبت به کشورهای همسایه عنوان کرد.

🔸حسن روحانی در تشریح دلایل قاچاق کالا به ویژه مساله قاچاق دام گفت: «اگر می‌خواهیم جلوی قاچاق بنزین، دام و کالاهای اساسی گرفته شود باید همه کمک کنند و یکی از دلایل قاچاق، ارزانی آن کالاست و اگر قیمت بنزین هزار تومان است و در ترکیه ده هزار تومان دلیل قاچاق آن ارزانی سوخت در ایران است. دلیل قاچاق دام ارزان بودن آن نسبت به کشورهای اطراف است، شما ببینید گوشت در کشورهای همسایه چند دلار است و اینجا چند است، بنابراین دلیل قاچاق کالا به خارج از کشور گرانی نیست بلکه دلیل آن ارزانی نسبت به کشورهای همسایه است؛ وقتی جنس قاچاق شد، خود به خود قیمتش در داخل می رود بالا».

🔸اگر جملات روحانی را با دقت مرور کنیم می شود این طور نتیجه گرفت:قیمت گوشت قرمز در حال حاضر بالا رفته و گران شده؛ علت این گران شده این است که دام زنده به کشورهای همسایه قاچاق می شود و علت قاچاق دام، ارزانی گوشت در ایران است! یعنی در واقع علت گرانی فعلی گوشت، ارزانی آن در ایام قبل بوده است! آیا واقعا روحانی به لوازم و نتایج سخنش توجه داشته یا سهو ا این گونه استدلال کرده است؟!

🔸آیا علت گراني، ارزانی است؟
از پاسخ به این سوال می گذریم و تنها به بررسی دقیقتر و نتایج بخش اول استدلال روحانی میپردازیم؛ آیا علت قاچاق گوشت و دام، ارزانی آن است؟

🔸رئیس‌جمهور برای توجیه گرانی گوشت و ناکارآمدیها در کنترل بازار، به مقایسه‌ای نه چندان دقیق متوسل شده است و علت قاچاق را در ارزان بودن گوشت در داخل می‌بیند. این در حالی است که یکی از دلایل اصلی تفاوت قیمت گوشت در ایران نسبت به همسایگان، سقوط ارزش پول ملی در سال‌های اخیر است که یک علت اصلی همان نیز، رشد افسارگسیخته نقدینگی در دولت روحانی است که در حال ثبت رکورد هزار و 700 هزار میلیارد تومان میباشد.

🔸این در حالی است که قیمت گوشت و خوراک دام و طیور در دنیا نوسان خیلی زیادی نداشته است، ولی افت ارزش پول ملی و رسیدن قیمت دلار از کمتر از چهار هزار تومان به نزدیک 13 هزار تومان، باعث شده قیمت ریالی نهاده و گوشت وارداتی افزایش یابد.

🔸همین موضوع، مقایسه رئیس‌جمهور درباره قیمت‌های ایران با کشوری مانند ترکیه را زیر سؤال میبرد، زیرا ارزش پول ملی در دولت روحانی آنقدر پایین آمد که در عراق و ترکیه و بسیاری کشورهای منطقه با اکراه پول ما را می‌پذیرند.

🔸علاوه ‌بر این، آیا روحانی که علت قاچاق دام را ارزان بودن آن نسبت به کشورهای همسایه می‌داند، به جز قیمت‌ها، درآمد کشورهای همسایه را هم با درآمد مردم ما مقایسه می‌کند؟

🔰لطفا تورم را کاهش ندهید!

🔸ترجمه سخنان رئیس‌جمهور با کمی اغماض، اینطور می‌شود که؛ تورم در کشور بالا بود، ما آمدیم و آن را پایین آوردیم. تورم که پایین می‌آید، طبیعتاً قیمت گوشت هم پایین می‌آید و ارزان می‌شود و وقتی ارزان شد، قاچاق می‌شود! چاره چیست؟

🔸لابد باید تورم را چندین نوبت بالا برد تا قیمت‌ها بالا بیاید، وقتی قیمت‌ها گران شد، قاچاق نمی‌شود و ارزان می‌شود!

🔸فقط می‌ماند یک سؤال کوچک؛ قیمت ۳۰ هزار تومانی گوشت در اول دولت روحانی، پایین‌تر و ارزان‌تر است؛ یا قیمت ۱۲۰ هزار تومانی امروز آن؟! یعنی گوشت وقتی ۳۰ هزار تومان است، ارزان است و قاچاق نمی‌شود و وقتی چهار برابر شد، ارزان محسوب می‌گردد و قاچاق می‌شود؟!

🔸با این حساب اگر معادله و حساب و کتاب آقای روحانی درست است، قیمت گوشت را به همان ۳۰ هزار تومانی برگردانند که گران محسوب می‌شد و برای قاچاق نمی‌صرفید! ضمناً لطف کنند دیگر به قیمت‌ها دست نزنند و تورم را پایین نیاورند؛ بگذارند همان بالا باشد تا قاچاق نشود و در نتیجه گران نشود!

ارسال نظر
نام
آدرس ایمیل
دیدگاه :