پنج شنبه 1 آذر 1403
13 : 4
21 / 11 / 2024
اجتماعی  >  روز شوراهای اسلامی
شنبه 9 اردیبهشت 1402 06 : 16 تعداد بازدید ها : 995 کد خبر : 11048
به اشتراک گذاری
اجتماعی
0

روز شوراهای اسلامی

گفتگوی شیرازه با عضو سابق کارگروه مدیریت شهریِ کمیسیون امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام

در گفتگوی شیرازه با سیروس سجادیان عضو سابق کارگروه مدیریت شهریِ کمیسیون امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، به مناسبت روز شوراها؛

نظرتان را در خصوص تشکیل شورای اسلامی شهرها بفرمایید.

بدیهی است که برای اداره امور محلی شهرها و روستاها بصورت غیر متمرکز و به اقتضای هر محلی پیرامون خدمات اجتماعی، فرهنگی و ... تصمیمات لازم توسط نمایندگان مردم اتخاذ و به مورد اجرا گذاشته شود. به همین دلیل و برابر قانون، شوراها که یکی از ضرورت های نظام های مردم سالاری است، مردم محلات ضمن مشارکت برای تعیین سرنوشت خود نمایندگانی انتخاب میکنند تا پیرامون موضوعات اساسی شهر و یا روستا با یکدیگر مشورت و بهترین تصمیم را برای تامین خواسته هایشان اتخاذ نمایند. نهم اردیبهشت روز شوراهای اسلامی را میتوان روز تلاشگران عرصه های فرهنگی، اجتماعی، عمراتی و خدمات شهری نامید که این روز را به اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان فارس تبریک عرض میکنم.

شوراها برابر قانون چه وظایفی دارند؟ 

شوراها که همان پارلمانهای محلی هستند را میتوان گفت که دو وظیفه ذاتی یعنی قانون گذاری محلی و نظارت بر اجرای آن قوانین را به عهده دارند که با توجه به همین وظیفه ذاتی، وظایف استنتاجی همچون انتخاب شهردار، تصویب بودجه، نظارت بر عملکرد شهرداری، بررسی و شناخت کمبودها ، شناخت نیازها و نارسایی های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی، تهیه طرح‌ها، تعیین راه ‌حل‌های کاربردی، برنامه‌ریزی، نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا و طرح‌های مصوب، برنامه‌ریزی در خصوص مشارکت مردم برای انجام خدمات اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی، تشویق و ترغیب مردم در خصوص گسترش مراکز تفریحی، ورزشی و فرهنگی ، اقدام در خصوص تشکیل انجمن‌ها و نهادهای اجتماعی، امدادی، ارشادی، تأسیس تعاونی‌های تولید و توزیع و مصرف، نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و دارایی‌های نقدی، جنسی و اموال منقول وغیرمنقول شهرداری، نظارت بر حساب درآمد و‌هزینه ‌ها و نظارت بر امور بهداشت و ... را به عهده دارد.

عملکرد شورای شهر شیراز در سالهای اخیر را چگونه ارزیابی می کنید.

فعال بودن اعضای شورای شهر شیراز و تلاش مضاعف آنها برای رفع معضلات و ایجاد رضایتمندی در ارائه خدمات عمومی به شهروندان، توسعه فعالیت های عمرانی و تقویت فعالیت های فرهنگی قابل تقدیر میباشد.

فساد در شوراها چه تبعاتی به دنبال دارد

فساد میتواند مؤثرین عامل بدبینی مردم نسبت به حاکمیت، عدم مشارکت شهروندان در پرداخت عوارض خدمات شهری، ایجاد نارضایتی، نافرمانی و بدفرمانی مدنی نسبت به شهرداری ، شوراها و سایر سازمانها و نهادها و هم چنین عدم پیشرفت به سوی شهر سلامت باشد.

آیا شورای شهر شیراز توانسته عملکردی در شان سومین حرم اهل بیت علیهم السلام داشته باشد.

از حیث تعیین موضوعات اساسی و کالبدی شهر من جمله در : توسعه مشاركت شهروندان ‏‏- توسعه سلامت شهروندان ‏‏- ارتقاي فرهنگ عمومی ‏- آموزش و توسعه منابع انساني ‏‏- غني سازي اوقات فراغت ‏‏- بهبود وضعیت مبلمان شهری - توسعه و زيبا سازي شهر ‏‏- بهبود حمل ونقل شهری -‏ محيط زيست گرايی ‏- مديريت هماهنگ شهري ‏- توسعه مدیریت هوشمندسازي و تحول سازماني ‏- توسعه گردشگري ‏‏- توسعه سرمايه گذاري ‏‏- ارتقاي ايمني شهر‏ و بهبود مزيت هاي بومي انتظار میرود که کمسیونهای مربوطه در شورای شهر فعالیت های مؤثری داشته و شهر شیراز را شهری با هویت ایرانی - اسلامی، خلاق، مبتکر و آینده نگار در ارائه خدمات شهری در سطح کشور معرفی کنند.

عمده ترین ایراد وارد شده به شورای شهر از نظر شما چیست؟

شاید ضعف در نظارت مؤثری بر درآمدها و هزینه ها نسبت به اعضای شورا و شهرداری، مطالبات شهرداری از سازمان ها و نهادها، واگذاری املاک و مستغلات و وسایل نقلیه و .... به سازمان ها، نهادها و افراد، حقوق و مزایا، حق الزحمه و هزینه شرکت افراد درون و برون سازمانی در کمسیون ها باشد.  

تعامل شورا و شهرداری چقدر در پیشبرد امور موثر است؟

شهرداری در جایگاهی است که اجرای مصوبات شورای شهر را دارد لذا بهتر است که بجای تعامل گفته شود هماهنگ ! زیرا تعامل بیشتر در ارتباط دو و یا چند سازمان غیر وابسته به هم میباشد، فلذا چنانچه هماهنگی ها با حفظ جایگاه ها و بدون دخالت غیر مسئولانه باشد میتواند عاملی مؤثرتربرای پیشرفت در اجرای وظایف شهرداری و شورا را در بر داشته باشد.

شفافیت در شوراها را چگونه ارزیابی می کنید؟

شفافیت یکی از مؤلفه اثرگذار در اداره حکومت های مردم سالارانه است، لذا آنچه در شوراها نیاز است که به طور شفاف وجود داشته باشد؛ پاسخگویی صادقانه به مطالبات و سئوالات موکلین و شهروندان، انعکاس مصوبات شورا به افکار عمومی، اعلام دریافت ماهانه حقوق و دستمزد و ... با هر عنوانی، اموال منقول و غیر منقول در اختیارِ متعلق به شهرداری و یا شورای شهر، عوامل انسانی در اختیار برای انجام امورات اداری و ... میباشد، که البته شفافیت در شورا بطور ضعیف عمل شده و تا آنجا که اطلاع دارم دکتر طاهری و دکتر نصیری بطور شفاف مواردی را اعلام نموده اند، علیهذا نبود شفافیت یکی از عوامل اصلی پدیده فساد اداری، مالی و .... میتواند در شوراها باشد. 1402.02.09

برچسب ها
ارسال نظر
نام
آدرس ایمیل
دیدگاه :